Worki prozniowe 30x40

Pakowanie artykułów spożywczych w porządek próżniowy, jest samą z najskuteczniejszych form bezpiecznego przechowywania żywności. Produkty należy pakować w dość do tego dane woreczki próżniowe.
Do pakowania próżniowego najczęściej pobiera się gładkie worki typu PA/PE. Są to tanie opakowania, wygodne w przeciwnych rozmiarach, oraz grubościach. Worki powinny istnieć super opłacalnej form, pozbawione smug i przebarwień. Wybór woreczka uzależniony jest z produktu, jaki liczy żyć zapakowany. Do pakowania bardzo trwałych serów, lub kości, polecane jest użycie woreczków o najwyższych parametrach grubości, gdyż są mniej wytrzymałe na rozerwanie. Grubszych worków wykorzystuje się zarówno do pakowania towarów szybko niszczących się, oddanych do ekspozycji, lub kiedy uważają być długo przechowywane. Woreczki PA/PE, dedykowane są dla pakowarek komorowych i brane do pakowania mięsa, wędlin, ryb, serów, warzyw, również oryginalnych produktów. Najczęściej z technologie pakowania próżniowego za pomocą pakowarek komorowych, korzystają zakłady przetwórstwa spożywczego, gdzie pakuje się duże grupy żywności, również wysokie sieci handlowe, czy magazyny. Czynnikiem istnieje pełny nakład zakupu pakowarki komorowej.
Innym rodzajem opakowań próżniowych, są woreczki moletowane. Taki model folii, przeznaczony stanowi dla urządzeń bezkomorowych, które są do pakowania niewielkich partii produktów. Woreczki moletowane, są z jednej, lub obu stron przetłoczenia, które potrafią posiadać różne wzory, np. kropki, linie, kratki, itp. Istnieje to konieczne, aby sprawnie odprowadzić powietrze, ponieważ pakowanie bezkomorowe robi się na zewnątrz, a do dania, wkładany jest wyłącznie brzeg folii, w obiekcie zgrzania. Woreczki tego modelu, podawane są w sytuacji rolki, dzięki temu ważna zarobić opakowanie dowolnej długości, co powoduje na pakowanie artykułów o większych kształtach np. kiełbasy, lub ryby. Pakowarki bezkomorowe kierowane są szczególnie dla gospodarstw domowych, małej gastronomi, oraz niewielkich sklepów. Koszt zakupu jest lekki, waha się od kilkudziesięciu do około półtora tysiąca, w zależności od producenta.
W urzędach mięsnych, często stosuje się worki termokurczliwe. Przedstawiają się wysokim połyskiem i parametrem obkurczu powyżej 40 %. Dzięki temu wiązane mięso wygląda estetycznie, co przykuwa uwagę klienta.