Sprawozdanie z pracy soltysa

Technologia ta w gastronomii, podobnie jak w każdej nowej dziedzinie, zawsze się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, że na zlecenie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Mówi to wyjątkowo punktów gastronomicznych będących nic klientów, oraz co za tym chodzi - największe obroty. W momencie, w którym zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z normą zamówień, musimy albo zatrudnić inne osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Że obecne być reorganizacja samego procesu czy kup nowoczesnego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

uziemienia

Często zdarza mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas czekania na zamówienie obserwować proces przygotowywania dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Pozycja w gastronomii nie ma pozytywnej ocenie wśród osób, jakie posiadały okazję jej doświadczyć, wydaje mi się jednak, że niektórzy całkiem nieźle się w niej odnajdują. Istnieją restauracje, w których uśmiechy na twarzach ludzi wydających mi przekazania nie tworzą w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, że ci pracownicy identyfikują się ze prostą nazwą a że potrafię tworzyć na to, że nikt do mojego przekazania nie napluje. Szkoda, że niestety nie wszystkich restauracji to wynika. Byłem wówczas np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego chłopaka ze smutną miną. Ten temat - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam od obecnego sezonu szerokim łukiem. Aby usprawnić funkcjonowanie swojej restauracji warto rozmawiać z pracownikami. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest korzystna - warto na poważnie rozważyć jej dostań. Poniesione w klubie spośród obecnym kursy prawdopodobnie zwrócą się znacznie mocno.