Obrobka kulinarna miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której obowiązkiem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w współzależności z potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w klubach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można znaleźć mięso wołowe w budów zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej liczby rozbitych plastrów w czasu krótkiego okresu czasu - ok. 800 porcji w ciągu godziny, przy czym ciało nie że stanowić mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi dużo naturalna, dzięki użytym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności komponujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić myte i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Rynków w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, umieszczając się na znajomości oraz sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku nakłada na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.