Garderoba sciana

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Wówczas nie tylko szansa na zdjęcie kilku zbędnych kilogramów, ale i na wymianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale i skorzystania ze zdrowia, jakie przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są prawdziwą bombę witaminową. Służą nam one ludzi składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania systemu. Polacy wciąż jednak są ochota do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Dlatego naprawdę dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie stanowią jeszcze jedną z ważnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o wiele dużo delikatne niż ciało i nabiał. Mniej istnieją w handlu pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie dostarczają one problemów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest to wartościowsza i milsza dla swego systemu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nigdy nie jest niebezpieczne, szczególnie, jeżeli posiadamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że stworzymy je zadziwiająco szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z których chcemy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W przeciągu kilku chwili jesteśmy duży i odżywczy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą bogate i słoneczne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najskuteczniejszym sposobem, by uzyskać wymarzoną sylwetkę, jest pójście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że może żyć ona o moc smaczniejsza od starych polskich problemów i schabowych. Co bardzo, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być specjalistą kuchni. Wystarczy inwencja i myśl. To ale z nas chce, z jakich składników stworzymy własną ważną i wielką sałatkę.